Ariel Arellano ujiš’tuje, že jeho empanady (tj.masové kapsy) budou známé po celé Evropě

Ariel-fullAriel Arellano je argentinský podnikatel, jehož ambiciózním cílem je seznámit Evropu se skutečnou chutí a kvalitou různých typů latinskoamerických empanád (pozn. empanada – piroh). Vyzbrojen více odhodláním než kuchyňským uměním, rozjel své podnikání a nyní již vlastní dva výrobní a prodejní podniky, které jsou aktivní nejen v Praze, ale i v ostatních částech republiky.

Jak jsi přijel do Prahy? Co tě sem přivedlo?

Chtěl bych vás nejdříve pozdravit poděkovat za tuto příležitost. Děkuji, že jste mě kontaktovali!

Přijel jsem sem asi jako téměř všichni Latinoameričané… za láskou, ze které se časem narodil náš úžasný syn Kail, jenž je to nejkrásnější, co v životě mám a který je motivem toho všeho, co dnes a denně v tomto životě dělám, on je pro mě všechno.

Jak vznikla myšlenka empanád?

Myšlenka podniku na empanády a zmražené churros (pozn. smažené koblihové těsto) vznikl, jakmile jsem dorazil do Prahy. Nechtěl jsem mít obyčejnou restauraci, chtěl jsem něco víc, něco jiného. Zjistil jsem, že téma gastronomie zde funguje dobře, stejně jako cestovní ruch, věděl jsem, že to bude těžké, ale ne nemožné a jakmile jsem se s požehnáním stal otcem, ani na okamžik jsem nezaváhal a rozhodl jsem se realizovat tuto myšlenku. Sen, který se díky mým dvěma velkým přátelům a spolupracovníkům, Diegovi Marchionni y Peterovi Kopovi, stal skutečností. Vždycky jsem říkal, že sny jsou proto, aby se plnily.

Také chci upozornit na něco velmi zvláštního, co se mi přihodilo v mé bývalé práci. Jeden můj kolumbijský přítel se mě zeptal, zda umím dělat argentinské empanády. „Jasně!,“ odpověděl jsem, ale nejvíce mě překvapilo, když se mě zeptal „A kolik stoji jeden tucet?“ To se mi líbilo a byl to velký podnět k tomu, abych rozjel tento projekt. Takže jsem začal u něho a pak jsem je prodával všem mým bývalým kolegům z práce, a že jich nebylo málo. Ale velkým krokem pro mě bylo otevření podniku, to byl bezesporu obrovský skok.

Proč si myslíš, že je Česká republika dobrým místem pro začátek podnikání?

Jak čas ubíhal, pozoroval jsem, že na trhu je tento náš projekt velmi podporován, vzhledem k tomu, že nemáme žádnou přímou konkurenci. Za prvé, protože je to zde nový produkt, hlavně zdravý a velmi chutný a není to proto, že bych to říkal snad já, ale protože ty jsi to také říkal, když jsi měl příležitost jej ochutnat. A za druhé, protože se velmi snadno přenáší, může se konzumovat kdekoli a pro spotřebitele je levný.

Jsi jasným příkladem osoby, která zanechala své trvalé zaměstnání, aby započala „dobrodružství“ výstavbou svého vlastního podniku. Co bys na základě tvé vlastní zkušenosti doporučil ostatním lidem s podobnými zájmy a cíly?

Ano, opustil jsem svou starou práci kvůli něčemu, čemu opravdu důvěřuji a dokážeš si představit, že to není lehké, když jsi otcem, takto si zahrávat. V životě je však třeba se rozhodnout a důvěřovat v to, čemu věříš a abys věděl, tak můj syn Kail mi dává sílu a dělám to vše pro něj a pro jeho matku. Oni dva jsou to nejdůležitější v mém životě a kvůli tomuto projektu jsem to risknul, protože jsem věděl, že to bude fungovat a vše o čem jsem snil pak budu moci předat svému synovi a jeho matce. Nechci, aby jim cokoli chybělo.

Nikdy, podle mého názoru, bys neměl pochybovat kvůli strachu z prohry. Jen ti, co pochybují, prohrají, protože zbytek již stejně ztratili. Život je jen jeden a nikdy bys neměl mít pochybnosti kvůli strachu z neúspěchu. Věřím, že v životě máš dvě volby: vyhrát nebo prohrát, ale nikdy jsem nepochopil, proč lidé přemýšlí nad prohrou. V případě, že by ten projekt nefungoval, tak by se nic nestalo, nezničilo by to můj sen o práci, vždy jsem byl bojovníkem a budu jím i nadále. Ale samozřejmě, pokud tento projekt bude nadále růst, bude vše fantastické a není nic krásnějšího než řídit svou vlastní společnost a mít finanční svobodu. Proto chci poradit a nabídnout můj pohled všem těm, kteří mají svůj sen. Ať nepochybují a bojují za něj, protože život je příliš krátký na to přemýšlet o prohře. Buďte pozitivní, věřte svému snu a uskutečněte jej!

Jaké jsou tvé budoucí plány?

Máme různé cíle a ten nejhlavnější je postupně a pomalu, avšak s jasnými myšlenkami, růst. Myslím, že během nějaké doby se tento produkt stane známým po celé Evropě. Vím, že někteří si budou myslet, že jsem trochu blázen, když toto říkám. Ale jak už jsem se dříve zmínil, když něco dělám, dělám to proto, abych vyhrál a mí velcí přátelé, Diego y Peter, jsou dva pilíře, které mi pomáhají a díky nim vím, že tyto cíle můžeme splnit, o čemž nepochybuji!

Kde mohou naši čtenáři získat tvé produkty?

Mohou je dostat v různých restauracích, barech nebo pražských hospodách, ale existují dvě konkrétní místa, která mají přímý styk s naším podnikem. Podívejte se na naše webové stránky: www.empanadasargentinas.cz, Facebook: empanadasargentinas.cz, email: empanadasargentinas@email.cz a další možností je LA TENTACION LOUNGE–BAR v Mánesově ulici 47 na Praze 2.

Napsat komentář